به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست خبری امروز که در وزارت کشور برگزار شد در خصوص برگزاری پیاده روی اربعین گفت: منتقل کردن و جابه جا کردن بیش از دو میلیون نفر در دو هفته کار ساده ای نیست که افراد را از خانه به کربلا منتقل کنیم و دوباره به منزلشان بازگردانیم از مراحل ثبت نام گرفته تا سازماندهی، تردد و حمل و نقل، اسکان، غذا، آب، دارو و درمان و هم چنین امنیت جزو موضوعات مهمی هستند که هر دو میلیون نفری که به این سفر اعزام شدند نیاز به این امکانات داشتند با این تفسیر که هیچ سازماندهی کلانی در این حوزه در کشور وجود ندارد.
وی افزود: سال قبل پس از برگزاری پیاده روی اربعین کمیته این مراسم تشکیل شد که امسال90 مورد نقاط قوت و 150 مورد نقاط ضعف شناسایی شد که در یک سال مستمر بررسی خواهند شد. هم چنین تشکیل ستاد اربعین با ابلاغ رهبری صورت گرفته و همه دستگاه های حاکمیتی عضو آن هستند.
وزیر کشور افزود: بیش از دو میلیون و 100 هزار نفر ویزای اربعین دریافت کردند و این مسئله هم با همکاری سفارت عراق و شعبه هایی که ایجاد کرد صورت گرفت.
وی ادامه داد: بیش از ده هزار اتوبوس برای حمل و نقل زائران در نظر گرفته شد هم چنین 230 هزار پارکینگ برای پارک خودروها تهیه شد.
رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: تا صبح امروز یک میلیون و 600 هزار زائر وارد کشور شدند که در هر وعده غذایی یک میلیون و 500 هزار پذیرایی داشتیم هم چنین 12 تن دارو برای استفاده زائران به عراق ارسال کردیم.
وی ادامه داد: مردم ایلام و مهران همکاری مناسبی با ستاد اربعین داشتند اما یکی از مشکلاتی که امسال با آن برخورد کردیم حضور افراد غیرمجاز و فاقد ویزا و روادید بود که مشکلاتی را در مرز مهران ایجاد کرد و در یک محدوده زمانی با جمعیت صد هزار نفری فاقد ویزا مواجه شدیم که کنترل این افراد بسیار سخت بود فشار زیادی در مرز مهران ایجاد شد و باعث شد که طرف عراقی مرز را بندد.
وزیر کشور ادامه داد: طبیعی است که ما مانع خروج این افراد می شدیم چون اعلام کردیم ظرف 24 ساعت ویزا صادر می شود اما تعدادی از مردم به این تذکرات توجه نکردند در مرز مهران به نیروی انتظامی، حمله و جسارت شد اما با خویشتن داری و ساماندهی این اوضاع هم چنین بستن مسیرها به سمت مهران توانستیم جلوی فشارها را بگیریم و همه این افراد برگردنند.
وی یادآور شد: برخی نشریات و رسانه ها انصاف را در این حوزه رعایت نکردند و به دنبال بهره برداری سیاسی از این موضوع بودند اما به نظر من کشاندن اختلافات سیاسی به این مسئله نابخشودنی است.
وزیر کشور با اشاره به آغاز فعالیت ستاد اربعین از یک ماهه آینده گفت: بعد از یک ماه بررسی های سال آینده آغاز خواهد شد و مشکلاتی که ایجاد شد را اصلاح خواهیم کرد ولی در مجموع ما معتقدیم این مسئله باید توسط مردم هدایت شود.
وی در پاسخ به این که آیا جوسازی لغو سخنرانی مطهری در مشهد انحراف افکار عمومی است از مسئله آلودگی هوا و معطلی مردم یا سرگردانی زائران در مرز مهران نبوده گفت: هر امری جایگاه خودش را دارد مسائل زیست محیطی متولی خود را دارد قطعا به مردم گزارش آن داده شد موضوعات، تجمع ها و سخنرانی ها را نباید به اربعین ربط دهیم بحث وحدت برای ما نقطه مشترک است و باید به این مورد توجه شود.
وی ادامه داد: فقط موضوع تجمعات و سخنرانی ها در حوزه بنده است که لغو سخنرانی علی مطهری در مشهد باید توسط وزارت کشور پیگیری شود.
رحمانی فضلی در پاسخ به این که زائران با مشکلات آب و غذا در مرز مهران مواجه بودند گفت: ما هیچ مشکلی از لحاظ آب و تغذیه نداشتیم مرز مهران مستقیما توسط شخص بنده کنترل می شد که مبادا به مردم سختی یا جسارت و بی حرمتی صورت گیرد.
وی در مورد تخمین رئیس جمهور برای خراب کردن فضای اربعین گفت: آقای رئیس جمهور که دستور پیگیری لغو سخنرانی علی مطهری را داده گمان می کند که این اقدامات بخواهد فضای اربعین را خراب کند.
وی در مورد بازگشایی مرز سومار و خسروی برای سال آینده گفت: امسال پیشنهاد کردیم که سومار بازگشایی بشود چون که کنترل امنیت برای ما در این بخش مهیا بود اما دولت عراق موافقت نکرد و توجیهش این بود که امکانات در این قسمت ندارد. در مرز خسروی هم بستگی به فضای امنیتی دارد که سمت عراق اگر امنیت برقرار شود ما مشتاقانه منتظر بازگشایی سومار و خسروی هستیم و آن را در اولویت قرار می دهیم.
وی در خصوص لغو سخنرانی مطهری و استفاده از امکانات دولتی نیز گفت: باید عدالت رعایت شود کلیه امکانات دولتی برای سخنرانی ها ممنوع است اما اگر مراکز دولتی تشخیص دهند که می توانند سالن های خود را برای سخنرانی ها اجاره دهند نگرانی وجود ندارد اما در مواقع انتخابات ممنوع است.
وی ادامه داد: سخنرانی مطهری برای یک امر مذهبی نبوده، امنیت کامل این مراسم وجود داشت اما دادستان مشهد تشخیص داده که این سخنرانی باید لغو شود بنابراین اجازه دهید که از مسیر قانونی این مسئله بررسی شود.
رحمانی فضلی در پاسخ به این که 63 سخنرانی و تجمع در سه سال اخیر لغو شده اما هیچ توضیحی از سوی دولت ارائه نشده گفت: بیشتر لغو سخنرانی در دانشگاه ها بوده که مجوز آنها در شورای فرهنگی دانشگاه ها صادر می شود و این مسائل ربطی به وزیر کشور ندارد، وزیر کشور حق ورود به داخل دانشگاه و اتفاقات آن را ندارد و هم چنین نیروی انتظامی نیز نباید در این مورد دخالت کند بلکه بیرون دانشگاه ها به وزارت کشور مربوط است که تاکنون مشکلاتی در این زمینه نداشتیم ما وقتی مجوز می دهیم صددرصد امنیت را برقرار می کنیم همان گونه که در انتخابات مجلس دیده شد که تجمعات و سخنرانی بدون ایجاد مشکلی برداشته شد که ما باید قدر این آرامش را بدانیم.
وی ادامه داد: اتفاقی در مشهد رخ داده است که یک طرف آن نایب رئیس مجلس است و طرف دیگر دادستانی، اما به نظر من اگر این سخنرانی اتفاق می افتاد هیچ مشکلی در مشهد ایجاد نمی شد مسئول امنیت داخل کشور براساس قانون وزیر کشور است بنابراین ما مسئول هستیم که این مسئله را پیگیری کنیم.
وزیر کشور افزود: در آستانه ورود به انتخابات ریاست جمهوری هستیم باید فضا آرام باشد تا بتوانیم مراسم ها را بدون مشکلات برگزار کنیم اما باید بگویم عمدتا لغو سخنرانی ها در دانشگاه ها بوده و ربطی به وزارت کشور ندارد.
رحمانی فضلی در پاسخ به روزنامه آرمان که کلمات نامناسبی را در خصوص لغو سخنرانی مطهری و آیت الله اعلم الهدی به کار برد گفت: ما باید رعایت ادب و احترام را داشته باشیم چون آیت الله ا علم الهدی نماینده ولی فقیه در مشهد است و احترام ایشان برای ما واجب است نباید فرد مومنی که به دلیل اختلاف دیدگاه سیاسی با ما دارد مورد سرزنش قرار دهیم و آیا از الفاظ بد در این زمینه استفاده کنیم بلکه باید اجازه دهیم که این مسئله مسیر قانونی خود را طی کند و به نتیجه برسد.